المقادير: الطبقة الأولى : الكراميل: ثلاث أرباع كوب سكر يذاب على نار هادئة حتى يشقر لونه
الطبقة الثانية: الكستردة: كوبين حليب جاف + 1 كوب ماء + كوب وربع سكر + 2 بيض + فانيليا + ماء زهر للنكهة الطيبة
الطبقة الثالثة: الكيكة: ثلاث أرباع كوب سكر + ثلاث أرباع كوب حليب + ثلاث أرباع كوب زيت + 2 بيض + فانيليا + 2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر + كوب وربع دقيق + كاكاو + بشر وعصير ليمونة
نجي للطريقة: أولا نحط مكونات الطبقة الأولى على نار هادئة
ونبدا نجهز مقادير الطبقة الثانية
في صحن نخلط مكونات الطبقة الثانية مع بعض ونتركهم
ونجهز الطبقة الثالثة نضرب البيض والسكر والفانيليا في الخلاط كويس وبعدين نضيف الحليب وبعدين الزيت وبشر وعصير الليمون وبعدين الدقيق والبيكنج باودر والكاكاو
وبعد ما كملنا من الطبقة الثانية والثالثة نرجع ونشوف الطبقة الأولى اللي ذابت عندي وصارت كراميل ذهبي
ونكون مجهزين طاجين وحاطينه في حمام مائي ونحط فيه الطبقة الأولى واللي هي الكراميل
وبعدين نضيف الطبقة الثانية واللي هي الكستردة فوق طبقة الكراميل على مهل وأنا استعملت ملعقة كبيرة ( مغرف الشوربة ) عشان ما يخرب الكراميل عندي
وبعدين نصب الكيكة فوقهم على أقل من مهل وبحيث تتوزع على كل الطاجين
وبعدين ندخلها للفرن ( وهنا صورتها وهي في الفرن )
وبعد ما تجهز الكيكة نطلعها من الفرن ونخليها تبرد شوية
وبعدين نحطها في الفريز لحد ما تتماسك وتشد كويس في بعضها
وبعدين سخني الطاجين شوية على النار عشان ينزل الكراميل كله وتنقلب معاك الكيكة بنجاح وبعدين اقلبيها في صحن التقديم
بس أنا في هالمرة نسيت اني نسخن الطاجين فكان شكل الكيكة مش منظم ( ما حبيت اشيل الصورة للامانة في الوصفة )
بس حنحط صورة قديمة عندي للكيكة وكنت مسخنة الطاجين وكان شكلها يشهي وأنا في هالكيكة ضاعفت مقدار الكستردة والكراميل وخليت مقدار الكيكة عادي عشان تجي طبقة الكراميل والكستردة عالية